sanyi4 bejegyzései

Humánökológia disputák 2016 őszén

Idén ősszel is megrendezzük szokásos, minden érdeklődő számára nyitott havi disputáinkat, két alkalomra már sor is került: Szeptember 23-án Fleischer Tamás kollégánk tartott előadást a budapesti pályaudvarok sorsáról. Október 14-én Marosán Bence filozófust láttuk vendégül. A téma (Ökoszocializmus avagy a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktualitások | Szóljon hozzá most!

Mi az, hogy “mi”? – Közösségi alapú gazdaságfejlesztés jelen időben

Szakunk több oktatója is előad november 11-én a Közösségfejlesztők Egyesülete éves konferenciáján, amelynek témája a közösségi alapú gazdaságfejlesztés, helyszíne pedig az ELTE. A konferencia részletes programja ITT érhető el.

Kategória: Aktualitások | Szóljon hozzá most!

“Kertész leszek!” – meghívó

Az MTA Könyvtár és Információs Központ és a Magyar Szociológiai Társaság Holisztikus Ökológia Szakosztálya tisztelettel meghívja “Kertész leszek!” című rendezvényére. Előadást tart: Kajner Péter (Szövetség az Élő Tiszáért): Fenntarthatósági kezdeményezések falun Üveges Gábor polgármester (Hernádszentandrás): Hernádszentandrás – Bioszentandrás – … … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktualitások | Szóljon hozzá most!

Disputák a tavaszi félévben

Ökoterápia – a természet gyógyító ereje március 18. péntek 4h, Északi Tömb 0.99 Volt hallgatóink, Horváth Janka és Siklósi Rozi Nyugat-Európában szerzett tapasztalataik alapján számolnak be a green care mozgalomról, a gyógyító kertekről, állatterápiáról és a care farmokon végzett munka … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktualitások | Szóljon hozzá most!

MSZT-konferencia 2015

November 21-én a Magyar Szociológiai Társaság konferenciáján lesz egy szekció, amelyet Lányi András szervez “Mit nem tudunk a környezeti válság társadalmi folyamatairól?” címmel. Az előadók között szerepel majd többek között szakunk néhány oktatója is. A szekció programja alább olvasható, a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktualitások | Szóljon hozzá most!

Disputa és más

Nyilvános vitaestjeinket a szak hallgatóit és oktatóit érdeklő témákról ebben a tanévben is havonta tartjuk, általában a Tanári Klubban (2.139). Az első disputára szeptember 18-án, pénteken 4-kor kerül sor Menekültek? Bevándorlók? Honfoglalók? címmel. A vitaindítót Hargitai Miklós, a Népszabadság újságírója … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktualitások | Szóljon hozzá most!

Karátson Gábor emlékére

2015. július 23-án, életének 81. évében elhunyt Karátson Gábor író, festő, a hazai zöldmozgalom egyik meghatározó alakja, aki hosszú éveken át tanított szakunk elődjein. Az általa képviselt szellemiség továbbra is része marad szakunknak, írásai, gondolatai olyan források, amelyekhez újra és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktualitások | Szóljon hozzá most!

„Mindent a maga helyén”, Múzeumliget vagy tudatos városfejlesztés – Konferencia

A Magyar Urbanisztikai Társaság városfejlesztési konferenciát szervez „Mindent a maga helyén”, Múzeumliget vagy tudatos városfejlesztés címen, amelyen szakunk oktatója, Schneller István is előad. Időpont: 2015. április 17. 8:30-14:00 Helyszín: MTA központi épület, Budapest Széchenyi tér 9. 8:30 Regisztráció 9.00 Előadások I. blokk: VÁROSFEJLESZTÉS Döntési mechanizmusok … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktualitások | Szóljon hozzá most!

Vida Gábor 80 éves

Szakunk korábbi tanára, Vida Gábor 2015. március 24-én töltötte be 80. életévét. Ebből az alkalomból 27-én rendkívüli disputával köszöntöttük őt – diákok és tanárok egyaránt –, ahol elsősorban eddigi szakmai életútjáról beszélgettünk vele. Isten éltesse Gábort még hosszú évekig!

Kategória: Aktualitások | Szóljon hozzá most!