Kajner Péter

KajnerPeterEötvös Loránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Kar, Humánökológia szak, oktató

Elérhetőség

kajnerp@elotisza.hu

Oktatott tárgy

Bemutatkozás

Okleveles közgazdászként szereztem diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd elvégeztem az ELTE Humánökológia Szakirányát. Dolgoztam többek között kutatóként, civilként, minisztériumban, ombudsman mellett.

2001 után kezdtem a vidék sorsával és a megoldás lehetőségeivel foglalkozni. Részt vettem a BOKARTISZ Kht. bodrogközi tájrehabilitációs programjának kidolgozásában és megvalósításában; később az Élő Tiszáért Program projekt menedzsere voltam, mely a Tisza-mente biológiai változatosságának növelését, az ártéri tájgazdálkodás bevezetésének elősegítését tűzte ki célul. A jövő nemzedékek országgyűlési biztosának munkatársaként a „Fenntarthatóság előörsei” projekt koordinátoraként is dolgoztam.

2000-2005-ig a Védegylet munkatársa, 2005-2008-ig az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja voltam. 2007-től a Szövetség az Élő Tiszáért (SZÖVET) elnökségi tagja, 2012-től elnöke vagyok.

Jelenleg a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat részeként működő Nemzeti Alkalmazkodási Központ (NAK) külső munkatársaként klímastratégiák tervezésével, illetve kapcsolódó szemléletformálási tevékenységekkel foglalkozom.

A Fenntartható vidékfejlesztés I. tárgyat 2016 őszétől oktatom. A Fenntartható vidékfejlesztés II. kutatószemináriumot pedig 2013-tól vezetem.