Rendezvények

Rendszeresen kerül sor nyilvános rendezvényekre szakunk szervezésében.

Disputák és szabadegyetem

2011 és 2019 között szorgalmi időszakokban (majdnem) minden hónapban szerveztünk az ELTE-n disputákat változatos humánökológiai témákban, legtöbbször külsős előadók főszereplésével. Ezeket eleinte csak a szak diákjai és oktatói számára rendeztük, de később teljesen nyitottá tettük.

A disputákat 2019 tavaszától a Karátson Gábor Körrel közösen szervezett szabadegyetem váltotta föl. Ezek minden alkalma videófelvételekkel együtt megtalálható itt.

Konferenciák

Szakunk társszervezője volt a 2018. november 19-én a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián rendezett „A fenntarthatóság témaköre a felsőoktatásban” című konferenciának. A programfüzet innen tölthető le, a konferencia eredményeit összefoglaló kiadvány pedig itt érhető el.

2013. december 13-án „Paks vobiscum? avagy Párbeszéd a paksi atomerőmű tervezett bővítéséről” címmel rendezett konferenciát szakunk Budapesten, a Párbeszéd Házában. A tanácskozás előadói a jogász, a közgazdász, a teológus, az energiapolitikus, a külpolitikai illetve környezetgazdálkodási szakember szempontjai szerint vizsgálták minden idők legdrágább magyarországi beruházásának várható hatásait, költségeit és szükségességét. YouTube-csatornánkon a konferencia összes előadása, továbbá a vita is megtekinthető. A konferencia nyomán készült „Paks vobiscum?” című tájékoztató kiadvány letölthető innen.

2013. február 15-én került sor a „Merre tart a magyar vidékpolitika?” című egész napos konferenciára az ELTE-n, amelynek társszervezői voltunk. A tanácskozás programja elérhető itt.

2012. október 19-én „Minden határon túl?” címmel egész napos konferenciát rendeztünk az ELTE-n az ökológiai válság társadalmi összefüggéseiről. A tudományos tanácskozást Sólyom László, volt köztársasági elnök nyitotta meg. A teljes program itt érhető el.